Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior

Tenim corda! Commemoració del 125è aniversari d'Eduard Toldrà amb música per a orquestra de corda

Després de l’exitós projecte #Bachendansa, l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior (OCCI) presentem una nova proposta que combina obres de compositors clàssics amb peces d’autors catalans. Un concert d’orquestra de corda per commemorar el 125è aniversari del naixement d’Eduard Toldrà.

Eduard Toldrà va ser un dels grans compositors, músics i dinamitzadors culturals de la Catalunya del segle XX. La cançó fou un dels gèneres en el qual fou més prolífic, amb prop de 50 obres, la majoria d’elles per a veu i piano. La versió que presentem és una estrena, amb nous arranjaments per a veu i orquestra de corda a càrrec de Jordi Castellà.

Prèviament haurem escoltat l’obra Anufrievo, de la jove compositora i artista visual lleidatana Laura Farré. Donar a conèixer nous autors és una de les obligacions que tenim les formacions musicals, i encara més si es tracta de compositores, tan poc presents encara avui en dia a les programacions habituals dels auditoris d’arreu.

La segona part del concert està formada per dues Suites que comparteixen la característica d’utilitzar formes i característiques musicals anteriors a l’època en què van ser escrites. Així doncs, la Suite Holberg es basa en formes musicals de la dansa barroca, i és una de les peces de més mèrit del compositor i pianista noruec Edvard Grieg. Mentre que la Suite Capriol es basa en melodies i danses renaixentistes, i està composada pel compositor i crític anglès Philip Arnold Heseltine, que utilitzava el pseudònim de Peter Warlock per firmar les seves composicions musicals, d’entre les quals la Suite Capriol n’és la més coneguda i interpretada.

Paranimf de la Universitat de Cervera
  • Quan 16/01/2021 de 19:00 a 20:00
  • On Paranimf de la Universitat de Cervera
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal